Persbericht 2017-09-28T16:15:03+00:00

De meest inspirerende handwerkbeurs van Nederland!

Handwerk en Quiltdagen

Beursfabriek Nieuwegein

Donderdag 23 t/m zaterdag 25 november 2017

Open van 10.00 tot 17.00 uur

Materialen, workshops en de grootste textiele kunsttentoonstelling van Nederland!

De winter staat weer voor de deur. Koude en natte dagen, vroeg donker, maar vooral de gezelligheid weer binnenshuis zoeken! Voor velen is het ook hèt uitgelezen moment om de creativiteit weer rijkelijk te laten stromen. De belangstelling voor het ambachtelijke neemt merkbaar toe. Talloze quiltgroepen, borduurbijeenkomsten, weefkringen en breicafés schieten als paddenstoelen uit de grond. Mensen gaan weer handwerken: een heerlijke bezigheid met altijd een bijzonder en origineel product als eindresultaat!

Heeft je materialenvoorraad een nieuwe impuls nodig? Of ben je net begonnen en wil je de kneepjes van het vak leren? Kom dan komend najaar naar de Handwerk en Quiltdagen in Nieuwegein! Van 23 t/m 25 november kun je in de Beursfabriek bij maar liefst 85 winkeliers inkopen doen. Grote landelijke leveranciers, maar ook kleinere specialisten van handwerk- en quiltmaterialen, verkopen tegen de scherpste tarieven duizenden materialen en benodigdheden. Liefhebbers van quilten, patchwork, vilten, breien, haken, borduren, weven, spinnen en zelfmaakmode kunnen hun hart ophalen!

Het leren van technieken van ervaringsdeskundigen is voor velen een waardevolle ervaring. Daarom zijn er ook dit jaar weer talloze uiteenlopende workshops en demonstraties waaraan deel kan worden genomen. De nieuwste technieken en laatste trends komen uitgebreid aan bod. Kijk mee over de schouders van de professionals, kies een workshop die bij je past en doe mee! Niet alleen leerzaam, maar ook nog eens ontzettend gezellig!

Alleen op de Handwerk en Quiltdagen kun je na het winkelen nog urenlang inspiratie opdoen op de grootste textiele kunsttentoonstelling van Nederland! Meer dan 80 kunstenaars tonen beeldende kunst van textiel. Beproefde textiele technieken als quilten, vilten, weven, breien en borduren worden ingezet om maatschappelijke, maar ook persoonlijke thema’s uit te dragen. Krachtige boodschappen verpakt in zacht textiel. Kunst die vragen stelt. ‘Stof’ die tot nadenken stemt…

UITGELICHT:

  • Textiele kunsttentoonstelling met meer dan 80 textielkunstenaars, waaronder Hilde van Schaardenburg, Irene van der Wolf, Anneke Zwolsman, Mary Poppelier, Liesbeth Godrie, Caroline Grootenboer, Meta Heemskerk, Joke Hardenbol, Fransje Smit, Geskea Andriessen, Jantine Hos, Inge Witvers, Lia Meiborg, Mariëlle Huijsmans, Mariëlle van den Bergh en Suze Termaat.
  • De toonaangevende kunstenares Hilde van Schaardenburg heeft inmiddels vele nationale en internationale awards op haar naam staan. Ze exposeert in binnen- en buitenland. De thema’s die zij in haar werk gebruikt, worden enerzijds bepaald door de internationale wedstrijdthema’s en anderzijds door haar persoonlijke levensthema, dat van de zin en het bijzondere van het leven hier op aarde.
  • Irene van der Wolf – KUNSTWOLF – is een bijzondere kunstenares en gestalt-ART therapeut/opleider. In de viltwereld heeft zij naam verworven met de door haar ontwikkelde UPWOLFING techniek, die staat voor reliëf in vilt. UPWOLFING is toepasbaar voor kleding, tassen, kussens, dekens, vloerkleden, stoelbekleding, gordijnen en nog veel meer. Op de Handwerk en Quiltdagen toont zij kleding: unieke jurken die gebouwd zijn uit breisels van oude truien van de kringloop en haarzelf.
  • Bijzondere expositie van zo’n 15 SAQA leden uit Nederland en Vlaanderen. Het is de eerste keer dat zij samen exposeren en de vereniging presenteren op een evenement in Nederland. SAQA (Studio Art Quilt Associates) is een internationale non-profit organisatie met als missie bekendheid te geven aan de art quilt door onderwijs, tentoonstellingen, professionele ontwikkeling, documentatie en publicaties. SAQA is in 1989 opgericht door een initiële groep van 50 artiesten en beschikt nu al over meer dan 3.400 leden wereldwijd: artiesten, leerkrachten, verzamelaars, galeriehouders, museumcurators en corporate sponsors.
  • Alle Nederlandse textielverenigingen (overkoepelende organisatie STIDOC) als het Quiltersgilde, Weefnetwerk, MerkWaardig, ViltKontaktgroep, Vrouwen van Nu en Kennisnetwerk Textiel komen samen en presenteren zich op het textielplein met werk van amateur- en professionele textielkunstenaars.
  • Tientallen inspirerende workshops en demonstraties van bijzondere materialen en eigentijdse toepassingen van bekende technieken.

Beleef de gezellige en ongedwongen sfeer op de Handwerk en Quiltdagen in Nieuwegein:

Een fijne plek om nieuwe mensen te leren kennen met dezelfde interesses als jij!

***************

ALGEMENE INFORMATIE HANDWERK EN QUILTDAGEN

Website
www.handwerkenquiltdagen.nl

Locatie
Beursfabriek, Symfonielaan 5, 3438 EX Nieuwegein

Datum
Donderdag 23 t/m zaterdag 25 november 2017

Openingstijden
10.00 – 17.00 uur

Parkeren
Gratis

Online tickets (+ € 0,55 per transactie)
Dagkaart: € 7,50 p.p.
Passe-partout 3 dagen: € 12,50 p.p.

NB. Kortingsbonnen zijn niet geldig op online tickets.

Kaartverkoop aan de kassa
Volwassen Dagkaart: € 9,00 p.p.
Passe-partout 3 dagen: € 14,00 p.p.

65+ Dagkaart: € 7,50 p.p.
65+ Passe-partout 3 dagen: € 12,50 p.p.

NB. 65+ korting is niet te combineren met andere kortingsacties.

Kinderen tot 12 jaar Gratis

Inlichtingen en PR:
Terwisse Producties
Rob Terwisse
Maasplein 27
6541 XS Nijmegen
Tel: 06 15 00 39 09
Email: info@terwisse.nl

Download

Download

Download

Download

Download

Download

Download