Workshops en demonstraties 2017-10-17T10:35:26+00:00

Workshops en demonstraties

Onderstaand ziet u een overzicht van de workshops en demonstraties die in 2017 worden gegeven. Wij zijn momenteel druk bezig met het verzamelen van alle informatie en werken het overzicht wekelijks bij. Kijk voor het volledige aanbod vlak voor aanvang van de beurs nog eens.

Adrian Art

Schilder met prachtige handgeverfde wol en zijde. Voel hoe wol onder je handen tot vilt wordt.”

Keuze uit de volgende workshops:

– Workshop 1: Buideltje/Zitkussen

Kosten: € 10,00 workshop + € 5,00 materiaalpakket

– Workshop 2: Halsketting/Armband

Kosten: € 10,00 workshop + € 5,00 materiaalpakket

– Workshop 3: Polswarmer

Kosten: € 10,00 workshop + € 7,00 materiaalpakket

– Workshop 4: Fijne sjaal.

Prijs: € 10,00 workshop + € 12,50 materiaalpakket
Prijs: € 10,00 workshop + € 15,00 materiaalpakket  (met zijden sjaal)

Voor alle workshops geldt:

Duur: gemiddeld 1- 1,5 uur.
Tijden: Elke dag begint om 10:30 uur de workshop voor diegenen die vooraf gereserveerd hebben. Daarna vanaf 11:00 uur doorlopend workshops, aanschuiven als er een plaats vrij is.
Aanmelden: opgave via e-mail: adrian@adrian-art.eu of tijdens de beurs.

Anneke Zwolsman

Informatie volgt.

Atelier Dollopvilt

Workshop Engeltje
Je maakt tijdens deze workshop een lief engeltje van vilt. Het engeltje is 7,5 cm hoog.

Duur: ongeveer 1 uur.
Tijden: dagelijks om 10.15, 11.45, 13.15 en 14.45 uur.
Aanmelden: er kunnen per workshop max. 4 personen deelnemen. Wil je verzekerd zijn van een plaats dan is vooraf aanmelden gewenst. Dat kan via info@dollopvilt.nl o.v.v. naam, datum en tijd. Als er nog plaats over is mag er ook aangeschoven worden.
Kosten: € 5,00 p.p. incl. alle materialen om het engeltje te maken.

Aztec Rose – Quiltfreedom

Demonstratie Quiltring op standaard

Aztec Rose demonstreert doorlopend het gebruik van de quiltring op standaard van het merk Quiltfreedom. Ze laten zien hoe je een quilt inspant en hoe je de quiltring op standaard in elke gewenste stand kan zetten. Uiteraard mag je er zelf achter gaan zitten om het te ervaren.

Aztec Rose heeft weer een leuke beursaanbieding voor diegene die op de beurs tot aankoop over gaat!

http://www.quiltfreedom.nl/

Birdblocks

Informatie volgt.

Colorsofellen

Demonstratie Zijde schilderen

Tijdens de Handwerk en Quiltdagen zal Ellen Bakker in haar stand doorlopend demonstraties geven van het zijde schilderen.

http://www.colorsofellen.com/

Dairoosy

Informatie volgt.

De Opkamer

Workshop Kartonnage
Je maakt tijdens deze workshop een naalden/speldenmapje.

Duur: ongeveer 30 minuten.
Tijden: doorlopend.
Aanmelden: Je kunt je van tevoren aanmelden door een mail te sturen naar annemarie_ottens@quicknet.nl, maar als er plek is kun je ook ter plaatse aanschuiven.
Kosten: € 6,00 p.p. incl. materiaal. Er is keuze uit diverse stofjes met naaiartikelen.

Elly Prins Machinequilting

Demonstratie Bernina Longarm Q24 en de Q20
Bij de stand van Elly Prins wordt doorlopend gedemonstreerd wat de mogelijkheden zijn met de Bernina Longarm Q24 en dit jaar ook de Q20. Uiteraard mag u het zelf uitproberen en ermee oefenen.

Handi Quilter Nederland

Demonstratie Handi Quilter longarm machines
Beleef de kwaliteit, de creatieve mogelijkheden en het precieze quiltwerk van de Handi Quilter longarm machines. Gedurende drie dagen worden er doorlopend demonstraties gegeven op de verschillende Handi Quilter modellen. Kom naar de stand, vertel je quiltverhaal, probeer de machines uit en ontvang een leuke attentie!

I Love to Quilt

Demonstratie Quiltvoetjes
U maakt kennis met universele quiltvoetjes in combinatie met de linialen en mallen. Sylwia laat zien dat je zelfs met een kleine naaimachine de leukste patronen kunt maken. De demonstraties worden doorlopend gegeven.

Joke Hardenbol

Workshop Tyvek
Tyvek is een synthetisch materiaal waarin eigenschappen van stof en papier zijn gecombineerd. Het is licht en sterk en kan niet gescheurd, maar wel geknipt worden. Tyvek rafelt niet, is wasbaar, neemt verf goed op en kan genaaid worden. Door verhitting vervormt het.

Tijdens de workshop gaan we de Tyvek verven en met hitte manipuleren op allerlei manieren. Na afloop heb je ervaring met het werken met Tyvek en een aantal proefjes  als naslagwerk.

Duur: 1 uur en 30 minuten.
Tijden: dagelijks om 10.30 uur, om 13.00 uur en om 15.00 uur.
Aanmelden: liefst van tevoren aanmelden door een mail te sturen naar jokeh@jokehardenbol.nl, maar als er nog plek is kun je ook ter plaatse aanschuiven.
Kosten: € 15,00 p.p.

Keigoed vilten

Workshop Vilten
Bij Keigoed vilten ga je natuurlijk keien vilten, maar… de cursisten kunnen ook kiezen voor bloemen of weckpot hoesje. Daarnaast kun je ook natuur in vilt maken of met upwolfing experimenteren.

Duur: 30-45 minuten.
Tijden: doorlopend.
Aanmelden: je hoeft je niet van tevoren in te schrijven. Als er plaats is mag je gelijk aanschuiven.
Kosten: ± € 10,00 p.p.

’t Laurierboompje

Informatie volgt.

Marrie’s Atelier

Informatie volgt.

Naaimachinehandel van Huissteden

Informatie volgt.

Niessen Naaimachines

Informatie volgt.

Quiltatelier Trijntje van der Horst

Demonstratie Snowball Ruler
Trijntje van der Horst demonstreert de Snowball Ruler van Ruler Revolution (foto 1). Een echte revolutionaire manier van snijden, tekenen, naaien enz. Op deze manier maak je heel accuraat een quilt. We gaan werken met het patroon Dancing Pinwheels. Er zijn slechts drie stoffen nodig om tot een super resultaat te komen!

Uitleg en demonstratie van het werken met paperpieces
Met onder andere uitleg van het Nova patroon van Tula Pink en Mille Fiore. Hoe gebruik je de stoffen? Welke stoffen zijn geschikt? Daarnaast uitleg van fussy cut. Hoe te vouwen, plakken, naaien enz. Er zijn veel voorbeelden aanwezig. Deze demonstratie wordt gedaan door Sytske Kamminga. (foto 2 t/m 4)

Quilt at Home

Informatie volgt.

 

Quiltframe

Demonstratie Q-snap Floorframe
Het Q-snap Floorframe is een bijzonder handig hulpmiddel bij het opspannen, rijgen en sandwichen van een quilt, al dan niet in combinatie met de Micro Stitch Basting Gun. Dit voorkomt zere knieën en ruggen en daarmee is de lastige taak van het sandwichen van een quilt nog slechts een peuleschil. Met de bij te kopen Tiltkit/pootjes kan het frame ook heel goed als quiltraam worden gebruikt, waarbij het gewicht van een grote zware quilt helemaal op het frame komt te rusten. U kunt bij Quiltframe tijdens de beurs het frame in alle rust bekijken en uittesten.

www.quiltframe.nl

Quiltshop Leur

Demonstratie Anton Pieck
Jeltje van Quiltshop 100 rozen en Monique van Quiltshop Leur laten Anton Pieck prenten herleven en brengen tijdens de demonstratie een ode aan zijn werk. Met behulp van Derwent watercolour pencils worden op stof geprinte afbeeldingen ingekleurd, geborsteld en gefixeerd. Vervolgens brengen de dames vrij borduurwerk aan op de prenten en laten ze je zien hoe je daar een prachtige quilt van maakt. Elke fase is leuk om te zien en vooral voor Pieck fans een bron van inspiratie. Het zou zo maar kunnen dat je aan mag schuiven om zelf een afbeelding in te kleuren of een paar steekjes te borduren!

Quiltwinkel Marij en Jeanneke.com

Demonstratie Quiltstempels van Jeanneke.com
Jeanneke geeft doorlopend demonstraties en uitleg over haar quiltstempels in de stand van Quiltwinkel Marij. De quiltstempels zijn gemaakt van natuurrubber (niet van siliconen) en zijn van zeer goede kwaliteit. Kom gezellig langs, voor goed en deskundig advies!

Sieraden enzo

Workshop Tunisch Haken
Bij de stand van Sieraden enzo kun je de workshop Tunisch Haken doen. Je kunt met deze leuke steek een mooie kussen maken.

Duur: 30 minuten.
Tijden: alléén op vrijdag en zaterdag, doorlopend.
Aanmelden: je hoeft je niet van tevoren in te schrijven. Als er plaats is mag je gelijk aanschuiven.
Kosten: € 15,00 p.p. incl. een Tunische haaknaald met draad en 1 bol garen.

Stichting De Regenboogboom

Informatie volgt.

Stichting Tambani

Workshop Kanzashi bloemetjes
Met de Kanzashi bloemenmaker van Clover wordt het heel gemakkelijk om leuke bloemen van stof te maken. Tijdens de workshop maak je één bloem, met spitse bloemblaadjes of met ronde. We gebruiken vrolijke Afrikaanse stoffen. Als je enthousiast geworden bent na de eerste bloem kun je de workshop nog een keer doen om de andere bloem te maken.

Duur: ongeveer 1 uur.
Tijden: dagelijks doorlopend.
Aanmelden: je hoeft je niet van tevoren in te schrijven. Als er plaats is mag je gelijk aanschuiven.
Kosten: € 9,00 p.p.

De opbrengst gaat naar een scholingsproject in de Filippijnen.

Tree of Needlework

Borduurworkshops
Borduren is je stof versieren met garen en dat kan op veel manieren. Iedere dag worden er 3 verschillende workshops gegeven die een ander aspect belichten van het borduren in combinatie met quilten. Je krijgt wat technische informatie, maar het gaat er vooral om dat je gewoon lekker aan de slag gaat en ideeën krijgt voor verdere toepassingen.

Om 10.30 uur – Borduren op denim, waarbij we aandacht besteden over hoe je gemakkelijk een patroon op donkere stof zet. En het vervolgens borduurt met de basis borduursteken als rijgsteek, stiksteek, steelsteek, festonsteek, kettingsteek, losse kettingsteek, vliegsteek en het Franse knoopje.

Om 12.00 uur – Samengestelde borduursteken voor Crazyquilts, waarbij we kijken welke borduursteken te gebruiken zijn in Crazyquilts en hoe we ze kunnen samenstellen om mooie randen te creëren.

Om 14.30 uur – Borduren op stof met print, waarbij we aandacht besteden aan de verschillende manieren hoe we stof met een print en borduurwerk met elkaar kunnen integreren. Gebruiken we de stof met print als ondergrond voor borduurwerk of krijgt de stof de hoofdrol en gebruiken we de borduursteken om accenten te leggen of… Inclusief de basisborduursteken.

Duur: 1 uur.
Tijden: dagelijks
om 10.30 uur: Borduren op denim (foto 1)
om 12.00 uur: Samengestelde borduursteken voor Crazyquilts (foto 2)
om 14.30 uur: Borduren op stof met print (foto 3)
Aanmelden: Inschrijven kan door vooraf een mail te sturen naar info@treeofneedlework.nl onder vermelding van dag + tijdsblok/workshopnaam. Je mag ook altijd aanschuiven als er nog plek is. Zorg wel dat je dan 5 minuten voor aanvang aanwezig bent.
Kosten: € 12,50

Viltwerkplaats Odijk

Demonstratie Zeefdrukken met natuurlijke kleurstof op textiel en papier
Je kunt komen kijken hoe mooi de combinatie van natuurlijke verf en de techniek van zeefdrukken is. En als je wilt kun je je eigen zeef ontwerpen en ter plekke tekenen met houtskool! Je kunt ook een ontwerp voor een zeef thuis maken. Print je ontwerp uit met een laserprinter of maak een tekening met houtskool. Een A4 zeef kost tijdens de beurs € 15,00. Het ontwerp moet 3 cm rondom ruimte hebben.

Voor Quilt & More

Workshop Kartonnage
Tijdens deze workshop kun je een naaldenboekje (foto 1 en 2) of een A6-Notebook (foto 3 en 4) maken.

Duur: ongeveer 1 uur.
Tijden: dagelijks om 11.30, 13.00 en 15.00 uur.
Aanmelden: Wil je zeker zijn van een plek dan is aanmelden aan te raden. Dat kan via ria.sprik@voorquilt.nl of tel. 06-28898001. Ook is het mogelijk aan te schuiven als er plek is.
Kosten: naaldenboekje € 10,00 p.p. en A6-Notebook € 15,00 p.p. incl. materiaal.