Workshops en demonstraties 2017-01-30T15:23:51+00:00

Workshops en demonstraties

Onderstaand ziet u een overzicht van de workshops en demonstraties die in 2016 zijn gegeven. Dit overzicht laten we nog even staan in 2017 om u een beeld te geven van de beurs. In juli/aug 2017 wordt de site geupdate.

An3nA Quiltkamer

Demonstratie Appliqueren met Quiltsmart
Bij de stand van An3nA wordt doorlopend een demonstratie gegeven van appliqueren met quiltsmart. Allerlei vormen, zoals een hart, ster, crazy patchwork, princess feather, apple core etc.

Anna Boer

Workshop Breitechnieken en Haken
Anna Boer leert u 6 breitechnieken èn haken voor beginners! Gedraaide ribbelrand breien (foto 1), een nop breien (foto 2), inbreien met twee kleuren (foto 3), domino breien, dubbelsteek, te gebruiken bij verkorte toeren en een I-cord breien. Met haken erbij (foto 4) dus 7 technieken! U kunt kiezen wat u wilt leren tot de tijd om is. Alles is voorbereid en ligt klaar, het werkgaren is inclusief. U krijgt een beschrijving van alle technieken mee, zodat u thuis verder kunt oefenen.

Duur: 1 uur en 15 minuten.

Tijden: donderdag om 14.00 uur, vrijdag en zaterdag om 11.00 en 14.00 uur.

Aanmelden: u mag ter plekke aanschuiven, maar u kunt ook vooraf reserveren via email info@verslingerdaanbreien.nl (dan heeft u natuurlijk voorrang).

Kosten: € 8,00 p.p. incl. het werkgaren.

Anneke Zwolsman

Workshop Sfeerlicht of sculptuur?
Tijdens deze workshop vilt u met verschillende wolsoorten en technieken een basisvorm. Daarna wordt er gekeken wat u met zo’n stuk vilt kunt doen. Lijnen zoeken en benadrukken, vormen en kneden. Op de foto ziet u borduursels. Deze kunt u zelf thuis in alle rust aanbrengen. Deze workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderde vilters.

Duur: 1 uur.

Tijden: dagelijks om 10.30, 11.30, 13.15, 14.15 en 15.15 uur.

Kosten: € 10,00 p.p. incl. materiaal.

Aanmelden: u kunt aanschuiven als er nog plaats is. Wilt u verzekerd zijn van een plek, mail dan naar az@zenzovoort.nl of bel op de dag zelf naar 06-20312899.

Atelier Dollopvilt

Workshop Stokvilt-engeltje
U maakt een stokvilt-engeltje van vilt naar een eigen ontwerp van Atelier Dollopvilt. Er is een keuze uit meerdere kleuren engeltjes.

Duur: 45 à 60 minuten.

Tijden: doorlopend.

Aanmelden: u kunt aanschuiven als er plaats is. Eventueel kunt u zich ook vooraf aanmelden via email info@dollopvilt.nl dan wordt er een plaatsje vrijgehouden op de door u aangegeven tijd.

Kosten: € 7,50 p.p.

Atelier Wol & Zijde

Demonstratie Weven
Op zaterdag 26 november geeft Robert Laytham doorlopend demonstraties op een weefgetouw. U kunt bij Atelier Wol & Zijde de kleuren uitkiezen voor een lap stof, waar vervolgens een rok, jasje of iets dergelijks van gemaakt kan worden.

Aztec Rose – Quiltfreedom

Demonstratie Quiltring op standaard
Aztec Rose demonstreert doorlopend het gebruik van de quiltring op standaard van het merk Quiltfreedom. Deze is verkrijgbaar in 14 hippe hedendaagse kleuren. De quiltring is in elke hoogte verstelbaar, naar voren te kantelen en NIEUW ook naar rechts en links te kantelen. Ondervind nu zelf het gemak van dit gebruiksvriendelijke hulpmiddel!

http://www.quiltfreedom.nl/

Birdblocks

Demonstratie Handapplique and the Slow Stitching Movement
Bij de stand van Birdblocks vindt elk heel uur een demonstratie handapplicatie plaats volgens de methode van Carolyn Friedlander, een vorm van needleturn applique. Tevens zijn er voorbeelden/demonstraties van handquilten met perlé garen.

U kunt ook om de demonstratie vragen als u in de buurt bent of als u Merel van Looi tegenkomt. Zij is namelijk regelmatig te vinden bij ‘haar’ tentoonstelling van Moderne Quilts!

Borduurparadijs

Demonstratie/Workshop Verloopgaren
In de expositiestand van Borduurparadijs en Borduurblad wordt doorlopend gedemonstreerd hoe u kunt werken met verloopgaren. Uiteraard kunt u ook zelf plaatsnemen en het leren en uitproberen. De kosten hiervan zijn € 2,50 p.p. voor het promotiepakketje.

Carol Cox

Workshop Blockprinten met houten handgestoken blockprints (alléén op donderdag!)
Op donderdag 24 november kunt u bij de stand van Carol Cox deelnemen aan de workshop van Nathalie Cassee van Kashmir Heritage: bedruk een eco-katoenen kwaliteitsschort met houten handgestoken blockprints. Daarnaast kunt u ook zelf een stukje katoen meebrengen (50 x 55) en bedrukken, die u later weer kunt verwerken in bijvoorbeeld een quilt! Let op: dit stukje katoen dient wel vooraf gewassen en gestreken te zijn!

Duur: 45 à 60 minuten.

Tijden: donderdag om 10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur, max. 6 personen per workshop.

Aanmelden: u kunt ter plaatse aanschuiven of vooraf aanmelden via email info@kashmirheritage.nl. Bij vooraf aanmelden dient u bij deze workshop ook vooraf te betalen, geen restitutie.

Kosten: eco-katoenen schort: € 20,00 p.p., incl. alle materialen, keuze uit de blockprints, verf en schort. Eigen stof bedrukken: € 7,50.

http://kashmirheritage.nl

Workshop Traboutis (alléén op vrijdag en zaterdag!)
Op vrijdag en zaterdag geeft Christine Verhoeven bij de stand van Carol Cox de workshop Traboutis. Traboutis is een combinatie van trapunto en applicatie. Beide zijn oude technieken om textiel te verfraaien.

Duur: 1 uur en 30 minuten.

Tijden: vrijdag en zaterdag om 10.30 en 13.30 uur.

Aanmelden: u kunt ter plaatse aanschuiven om deel te nemen, maar om zeker te zijn van een plaatsje kunt u ook vooraf reserveren via email christineverhoeven@telfort.nl.

Kosten: € 12,50 p.p. incl. materialenpakket.

Zelf meebrengen: naalden, garen, schaar.

Dairoosy

Demonstratie English Paper Piecing
Bij de stand van Dairoosy wordt doorlopend de techniek English Paper Piecing gedemonstreerd. U kunt uiteraard ook zelf kennis maken met deze techniek door gezellig aan te schuiven en het uit te proberen!

Enkele foto’s van resultaten van deze techniek ziet u hieronder.

De Opkamer

Workshop Kartonnage
U maakt een blanco wenskaart in de vorm van een boekje die gesloten wordt met een lintje. Het is een leporello vouwkunst gecombineerd met kartonnage.

Duur: ca. 30 minuten.

Tijden: doorlopend, max. 6 personen per workshop.

Aanmelden: u kunt tijdens de beurs aanschuiven of vooraf een plaats reserveren via email annemarie_ottens@quicknet.nl.

Kosten: € 5,00 p.p. incl. materiaal.

Ellen Bakker

Demonstratie Zijde schilderen
Ellen Bakker (Colors of Ellen) zal tijdens de beurs het zijde schilderen demonstreren:

Ellen houdt ervan om intuïtief een mooie zijde te kiezen en begint zonder vast omlijnd plan te schilderen. Soms gebruikt ze naast penselen ook een airbrush. De kleuren kiezen zich als vanzelf en vullen het witte vlak vloeiend met in elkaar overlopende kleuren en patronen. Ze laat zich graag verrassen door hetgeen ontstaat. Het resultaat is uniek en opgebouwd uit vele lagen transparante verf. Deze gelaagdheid geeft de stof extra diepte.

Kleuren laten zich op zijde prachtig en subtiel mengen. Het fijne en tere karakter van zijde laat zich combineren met de dunne uitwaaierende verf. Met tegelijkertijd het verlangen om geschilderde vormen in een meer vaste vorm weer te geven, vormt het een uitdagende spanning. Elke keer opnieuw is het fascinerend om met dit bijzondere materiaal te werken.

Elly Prins Machinequilting

Demonstratie Bernina Longarm Q24
Bij de stand van Elly Prins wordt doorlopend gedemonstreerd wat de mogelijkheden zijn met de Bernina Longarm Q24. Uiteraard mag u het ook zelf uitproberen en ermee oefenen.

Handwerkatelier SerDani

Workshop Tunisch Haken, andere steken

Kantwerk (alléén op zaterdag!)

Workshop Kantbreien voor beginners
Heeft u wel eens een mooie kantshawl gezien en bedacht dat u dat ook wel zou willen? Maar… dat is vast heel moeilijk, denkt u dan misschien. Nou, dat valt best mee! Tijdens de workshop ‘Kantbreien voor beginners’ maakt u een klein proefje waarin alle technieken aan bod komen. Een polsbandje met mooie blaadjes. U hoeft alleen maar uw eigen breinaalden mee te nemen (bij voorkeur maat 3mm, rond of recht maakt niet uit). De beschrijving / informatie krijgt u erbij. En dan komt zo’n kantshawl ineens toch een stuk dichterbij!

Duur: 2 à 2,5 uur.

Tijden: alleen op zaterdag 26 november om 10:20 uur, max. 10 personen per workshop.

Aanmelden: u kunt ter plekke aanschuiven als er plaats is of vooraf aanmelden via email opdracht@kantwerk.nl.

Kosten: € 25,00 p.p. incl. materiaal, excl. breinaalden. Vergeet niet om uw eigen breinaalden mee te nemen, anders kunt u helaas niet deelnemen!!!

Workshop Kant Plus
U kunt al kantbreien, vroeger heette dat “Ajour” breien. Maar u wilt toch een beetje meer? Of dunner gaan breien en kijken of u een shawl kunt breien die je door een ringetje kunt halen? Dan is deze workshop zeker iets voor u! Plus betekent net dat beetje extra kennis zodat u verder kunt. Neem uw eigen breinaalden mee, maat 2,5mm of 3mm. De beschrijving en informatie krijgt u van Kantwerk. Schrijf nu in, dan kunt u voor de Kerst al uw eigen fijne kant shawl dragen!

Duur: 2 à 2,5 uur.

Tijden: alleen op zaterdag 26 november om 13:15 uur, max. 10 personen per workshop.

Aanmelden: u kunt ter plekke aanschuiven als er plaats is of vooraf aanmelden via email opdracht@kantwerk.nl.

Kosten: € 25,00 p.p. incl. materiaal, excl. breinaalden. Vergeet niet om uw eigen breinaalden mee te nemen, anders kunt u helaas niet deelnemen!!!

’t Laurierboompje

Demonstratie ‘Het gemak dient de mens’
Dat geldt zeker bij het patchwork en quilten, wanneer je de ‘linialen-met-de-groef’ toepast. Dat kan nu ook voor de Log-Cabin blokken, die een uitbreiding zijn van de ‘HST’ linialen (Half Square Triangle) die ’t Laurierboompje drie jaar geleden introduceerde in Nederland. Nu geen gedoe meer met al die mallen die vooraf gesneden moeten worden.

De Log-Cabin liniaal is naar ontwerp van Maud von Bergh in productie gebracht en is een groot succes gebleken! Het kenmerk van deze ‘linialen-met-de-groef’ is dat je éérst een onderdeel aan elkaar naait en daarná pas op maat snijdt. Het resultaat is verbluffend nauwkeurig, bespaart tijd en ergernis en je hebt amper stofverlies.

In de stand van ’t Laurierboompje demonstreert Maud doorlopend hoe je er mee kunt werken en laat zij zien welke vele blokvarianten mogelijk zijn.

Low Lands Legacy

Demonstraties ‘Classic Carder’ handkaardmolens, de nieuwe E-kaardmolen en de Woolpicker
Bij de stand van Low Lands Legacy wordt doorlopend, op verzoek van belangstellenden, het gebruik van deze kaardmolens gedemonstreerd.

De Engelse, met de hand vervaardigde ‘Classic Carder’ kaardmolens veroveren stormenderhand wolverwerkend Nederland. Nieuw zijn de Woolpicker en de E-kaardmolens.

De demonstraties laten zien waarom dit de meest veelzijdige (en misschien ook wel de beste) kaardmolens zijn in deze klasse. Belangstellenden kunnen zelf aan de slag en natuurlijk worden alle vragen beantwoord! En de prijzen? Die vallen reuze mee, te meer omdat sinds de ‘Brexit’ de prijzen al twee maal zijn verlaagd!

Marina’s Quiltcorner

Demonstratie Precuts
Bij de stand van Marina’s Quiltcorner wordt doorlopend gedemonstreerd wat u kunt maken met precuts,  d.w.z. Charmpacks, Minicharms, Layer cakes en Jellyrolls. Hierbij worden ook allerlei hulpmiddelen gedemonstreerd die handig zijn om daarbij te gebruiken.  Een aantal daarvan komen dan nèt van de Vakbeurs in Houston!

Marrie’s Atelier

Demonstratie/Workshop Transparante quiltstempels
Het gaat als volgt: u stempelt met een speciaal stempelkussen voor stof op de stof, dat gaat heel gemakkelijk. Vervolgens legt u de transparante stempel op een acrylblok, drukt u het stempelkussen op de stempel en kunt u direct op de stof stempelen zoveel u wilt.

De stempel is transparant. Dit is handig als u een stof met een motief heeft. U kunt dan namelijk precies zien wat u in het midden van de stempel wilt hebben. Ook is het handig dat de naadtoeslag er op staat, waardoor u altijd dezelfde naadtoeslag heeft.

Wilt u komen kijken en proberen hoe het in z’n werk gaat? Kom dan naar de stand van Marrie’s Atelier!

Duur: 45 minuten.

Tijden: dagelijks om 14.00 en 16.00 uur.

Aanmelden: u hoeft zich niet vooraf aan te melden.

Kosten: De demonstratie/workshop is gratis als u de materialen aanschaft. Daar zit ook een leuk pakketje bij, zodat u het gelijk kunt uitproberen!

Naaimachinehandel van Huissteden

Demonstratie/workshop Kerstovenwant maken met een Bernina borduurmachine
Er is al een groepje dames die meedoet en er kunnen per dag nog 1 of 2 dames extra aanschuiven, als u het leuk vindt om te zien wat u allemaal met een borduurmachine kunt doen naast bijvoorbeeld het bekende namen maken op een handdoek.

Tijden: dagelijks doorlopend gedurende de hele dag.

Aanmelden: vooraf aanmelden is niet nodig.

Kosten: € 20,00 p.p. De materialen en het patroon worden verzorgd door Naaimachinehandel van Huissteden.

Niessen Naaimachines & Quilt en Meer

Workshop Speldenkussen met verspringende blokken (met de naaimachine)
Tijden: iedere ochtend van 11.00 tot 12.00 uur.
Aanmelden: inschrijven kan via: info@niessennaaimachine.nl of op de beurs.
Kosten:  € 7,50 p.p.

Workshop Telefoonhoesje (met de naaimachine)
Tijden: iedere dag van 12.30 tot 13.30 uur.
Aanmelden: inschrijven kan via: info@niessennaaimachine.nl of op de beurs.
Kosten: € 7,50 p.p.

Aanschuifworkshop Brother scan ’n cut
Tijden: iedere middag vanaf 14.15 uur.
Aanmelden: inschrijven kan via: info@niessennaaimachine.nl of op de beurs.
Kosten: deelname is gatis!

Punchworkshops

Workshop Punch!
Maak kennis met Punchen bij Marian Verdonk, de oprichtster van Punch! Workshops. U gaat als het ware schilderen met wol en stukjes stof, maar dan zonder verf, water, draad of lijm. Voor iedere deelnemer staat er een punchmachine klaar. Hierin zitten viltnaalden met weerhaakjes. Daarmee worden stoffen met elkaar ‘verweven’ tot een hele nieuwe stof. Dat klinkt ingewikkeld, maar het is juist heel eenvoudig. Iedereen kan het en komt al snel tot een heel leuk, onverwacht resultaat.

Maak in deze workshop een mooi lapje om bijvoorbeeld een tas op te pimpen!

Duur: 45 minuten.

Tijden: De workshops worden doorlopend gegeven, max. 8 personen per workshop

Kosten: € 10,00 p.p. Hiervoor krijgt u een basisstof van 20 bij 20 centimeter en kunt u naar hartelust alle materialen (allerlei stofjes en mooie merinowol in heel veel kleuren) gebruiken om van deze lap uw eigen punchwerk te maken. Er is geen ervaring nodig.

Aanmelden: Als u van een plaats verzekerd wilt zijn kunt u zich vooraf aanmelden via info@punchworkshops.nl, maar u mag ook ter plekke aanschuiven als er plaats is.

Quiltatelier Trijntje van der Horst

Demonstratie Ruler Revolution
Trijntje van der Horst demonstreert doorlopend hoe u m.b.v. slimme linealen efficiënt en secuur stoffen kunt snijden en aan elkaar kunt naaien.

Demonstratie Mille Fiore
Tijdens deze doorlopende demonstratie wordt uitgelegd hoe je m.b.v. de paperpiece methode de onderdelen, genoemd Rosettes, aan elkaar maakt. Er wordt uitgelegd hoe je hier een lijmstift voor kunt gebruiken, patroonkeuzes en hoe je dit met een overhandse steek aan elkaar naait. Er zijn een paar mooie voorbeelden in de stand aanwezig. Ook de boeken van The New Hexagon van Katja Marek, de Rosettes 1-12, de lijmstiften en een leuke jaarkalender van Katja Mareks New Hexagon worden in de stand verkocht.

The New Hexagon Quilt van Katja Marek is een bijzondere quilt in paperpiece techniek. De Mille Fiori is een BOM, dat wil zeggen, blok van de maand. Maar je kunt dit project ook gewoon achter elkaar aan door naaien, als je niet een maand wilt wachten. De start van dit project is wat langzamer. Maar gaandeweg, met steeds meer inzicht in de Milli die onder je handen groeit, wordt het steeds leuker en een steeds grotere uitdaging!

Er is ook een Facebook pagina: https://www.facebook.com/groups/1481806698762201/?fref=ts.

Quiltbee De Lekstekers

Diverse demonstraties
Donderdag 24 november, ochtend
– Demo Hexagonnen door Loes Reijntjes
– Demo Handquilten door Willeke Oudhuizen

Donderdag 24 november, middag
– Demo Handquilten door Marjolijn Kruithof
– Demo Met één vorm quilten door Greta Peeters

Vrijdag 25 november, ochtend
– Demo door Tineke Pluut
– Demo Uitleg over een ‘Dear Jane Quilt’ door Thea van der Laan

Vrijdag 25 november, middag
– Demo Hand- en spandiensten door Anneke de Leeuw
– Demo Uitleg quilts door Martha de Wit

Zaterdag 26 november, ochtend
– Demo Hexagonnen door Loes Reijntjes
– Demo Randenquilt door Miranda Cooiman
– Demo Hand- en spandiensten door Ria van der Aar

Zaterdag 26 november, middag
– Demo Sunbonnet Sue (foto links) door Astrid den Oudsten
– Demo Sashiko (foto rechts) door Helma de Jongh-Ravestein

Quiltersgilde

Workshop Paperpiecing
In de stand van het Quiltersgilde kunt u doorlopend aanschuiven en krijgt u uitleg over de techniek Paperpiecing, zowel met de hand als met de naaimachine. Uiteraard kunt u het allemaal zelf uitproberen.

Duur: 5 – 15 minuten.

Tijden: dagelijks doorlopend.

Aanmelden: u hoeft zich niet vooraf aan te melden.

Kosten: Deelname is gratis!

Quiltframe

Demonstratie Q-snap Floorframe
Het Q-snap Floorframe is een bijzonder handig hulpmiddel bij het opspannen, rijgen en sandwichen van een quilt, al dan niet in combinatie met de Micro Stitch Basting Gun. Dit voorkomt zere knieën en ruggen en daarmee is de lastige taak van het sandwichen van een quilt nog slechts een peuleschil. Met de bij te kopen Tiltkit/pootjes kan het frame ook heel goed als quiltraam worden gebruikt, waarbij het gewicht van een grote zware quilt helemaal op het frame komt te rusten. U kunt bij Quiltframe tijdens de beurs het frame in alle rust bekijken en uittesten.

www.quiltframe.nl

Rippetip

Workshops sieraden maken
U kunt kiezen om een sieraad te maken van netslang met rocailles en Pandora style kralen.  Of u maakt een sieraad, sleutel- of tassenhanger van wire met stenen en schelpen.

Duur: 30 minuten.

Tijden: dagelijks doorlopend.

Aanmelden: u hoeft zich niet vooraf aan te melden en kunt aanschuiven als er plek is.

Kosten: € 3,50 p.p. per workshop.

Sieraden Enzo

Workshop Sjaal haken

Duur: 30 minuten.

Tijden: doorlopend bij de stand van Sieraden Enzo

Aanmelden: u kunt ter plaatse aanschuiven.

Kosten: € 7,50 p.p. incl. materiaal en haaknaald.

Tambani

Workshop Kerstduifjes maken
Er wordt een duif gemaakt, in wit (voor kerst) of in geel (voor het hele jaar).

Duur: 30 à 45 minuten.

Tijden: doorlopend.

Aanmelden: U hoeft zich voor deze workshop niet vooraf aan te melden, maar dat mag wel. Mail dan het gewenste tijdstip door naar annemiek.stijnen@online.nl. En anders gewoon gezellig aanschuiven als er plek is!

Kosten: € 5,00 p.p. incl. materiaal. Twee duifjes maken kan ook. De kosten zijn dan € 8,50 p.p.

ViltKontaktGroep

Demonstraties Vilten
Tijdens de beurs wordt bij de ViltKontaktGroep doorlopend het proces van het vilten gedemonstreerd. U kunt ook zelf actief aan de slag, onder meer met beeldend kunstenaar Caroline Grootenboer. Met losse elementen vilt bouwt iedereen mee aan het kunstwerk van de dag. Beleef vilt, geef het karakter, doe wisselende ervaringen op en vooral geniet! Wilt u ook een bijdrage leveren? Kom dan vooral langs en maak kennis met de diversiteit van de ViltKontaktGroep, het platform dat viltliefhebbers samenbrengt. U vindt de VKG in de expositieruimte.

Viltwerkplaats Odijk

Demonstratie Verven met natuurlijke kleurstof op textiel
Vilten: een oud ambacht. En dan alleen met natuurlijke materialen: de schapenwol, de verfstoffen en de decoraties. Hier kiest Anja Schrik voor in al haar werk. Zij verft al haar wol zelf, met natuurlijke kleurstoffen. De andere materialen die zij in haar werk gebruikt zijn ook allemaal puur natuur. Anja heeft daar ook een boek over geschreven: “Eco-vilt. Puur natuur!” en ze heeft nu een nieuw boek uit: “Eco-verf. Kleurrijke natuur!” Tijdens de Handwerk en Quiltdagen demonstreert zij hoe het verven in zijn werk gaat.

Vrouwen van Nu, Project Handwerken 7.0

Workshop Bee Hip! Borduur je eigen stijl
In de mode is weer veel borduurwerk te zien! Dat kunt u ook zelf maken. Neem een kledingstuk mee van u of uw kind, bijvoorbeeld een tas, gympen of stoffen schoenen en geef ze een eigen look. U leert borduursteken, handige foefjes en technieken waarmee u naar hartelust kunt variëren. Deze workshop wordt begeleid door Annelot van ’t Hart van Vrouwen van Nu.

Duur: 1 uur

Tijden: donderdag 24 november tussen 10.00 uur en 13.00 uur en tussen 14.00 en 17.00 uur.

Aanmelden: Het is een inloopworkshop. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Kosten: € 6,00 p.p. incl. materiaal en een handleiding.

Workshop Stitch and Stuff! Zaans stikwerk maak je zo!
Bij Zaans stikwerk maakt u patronen en vormen die in reliëf op het stof liggen. U werkt met twee lagen, die u doorstikt en vult vanaf de achterkant. U gebruikt deze oude techniek om een moderne versiering te maken die u straks kunt laten schitteren in de kerstboom. Kom ook kennismaken met Zaans stikwerk! Deze workshop wordt begeleid door Stien Flipse van Vrouwen van Nu.

Duur: 30 minuten.

Tijden: vrijdag 25 november tussen 10.00 uur en 13.00 uur en tussen 14.00 en 17.00 uur.

Aanmelden: het is een inloopworkshop. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Kosten: € 4,00 p.p. incl. materiaal en een handleiding.

Workshop Klossen los! Kantklos je eigen sleutelhanger
Wilt u weten of kantklossen iets voor u is? Doe dan mee aan deze workshop. U leert de twee meest gebruikte slagen: de netslag en de linnenslag, en klost uw eigen sleutelhanger. Omdat de draden al voor u opgezet zijn heeft u daar ongeveer drie kwartier voor nodig. Een mooie kennismaking met een ambachtelijke handwerktechniek! Deze workshop wordt begeleid door Karla de Graaff van Vrouwen van Nu.

Duur: ca. 45 minuten.

Tijden: zaterdag 26 november tussen 10.00 uur en 13.00 uur en tussen 14.00 en 17.00 uur.

Aanmelden: het is een inloopworkshop. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Kosten: € 5,00 p.p. incl. een sleutelring, garen, kraal en handleiding.