Workshops en demonstraties 2017-08-15T18:08:40+00:00

Workshops en demonstraties

Onderstaand ziet u een overzicht van de workshops en demonstraties die in 2017 worden gegeven. Wij zijn momenteel druk bezig met het verzamelen van alle informatie en werken het overzicht wekelijks bij. Kijk voor het volledige aanbod vlak voor aanvang van de beurs nog eens.

Joke Hardenbol

Workshop Tyvek
Tyvek is een synthetisch materiaal waarin eigenschappen van stof en papier zijn gecombineerd. Het is licht en sterk en kan niet gescheurd, maar wel geknipt worden. Tyvek rafelt niet, is wasbaar, neemt verf goed op en kan genaaid worden. Door verhitting vervormt het.

Tijdens de workshop gaan we de Tyvek verven en met hitte manipuleren op allerlei manieren. Na afloop heb je ervaring met het werken met Tyvek en een aantal proefjes  als naslagwerk.

Duur: 1 uur en 30 minuten.

Tijden: dagelijks om 10.30 uur, om 13.00 uur en om 15.00 uur.

Aanmelden: liefst van tevoren aanmelden door een mail te sturen naar jokeh@jokehardenbol.nl, maar als er nog plaats is kan ook ter plaatse worden aangeschoven.

Kosten: € 15,00 p.p.

Anneke Zwolsman

Informatie volgt.

Atelier Dollopvilt

Informatie volgt.

Atelier Wol & Zijde

Informatie volgt.

Aztec Rose – Quiltfreedom

Demonstratie Quiltring op standaard
Aztec Rose demonstreert doorlopend het gebruik van de quiltring op standaard van het merk Quiltfreedom. Deze is verkrijgbaar in 14 hippe hedendaagse kleuren. De quiltring is in elke hoogte verstelbaar, naar voren te kantelen en NIEUW ook naar rechts en links te kantelen. Ondervind nu zelf het gemak van dit gebruiksvriendelijke hulpmiddel!

http://www.quiltfreedom.nl/

Birdblocks

Informatie volgt.

Dairoosy

Informatie volgt.

De Opkamer

Informatie volgt.

Elly Prins Machinequilting

Demonstratie Bernina Longarm Q24
Bij de stand van Elly Prins wordt doorlopend gedemonstreerd wat de mogelijkheden zijn met de Bernina Longarm Q24. Uiteraard mag u het ook zelf uitproberen en ermee oefenen.

’t Laurierboompje

Informatie volgt.

Marrie’s Atelier

Informatie volgt.

Naaimachinehandel van Huissteden

Informatie volgt.

Niessen Naaimachines

Informatie volgt.

Quiltatelier Trijntje van der Horst

Informatie volgt.

Quiltframe

Demonstratie Q-snap Floorframe
Het Q-snap Floorframe is een bijzonder handig hulpmiddel bij het opspannen, rijgen en sandwichen van een quilt, al dan niet in combinatie met de Micro Stitch Basting Gun. Dit voorkomt zere knieën en ruggen en daarmee is de lastige taak van het sandwichen van een quilt nog slechts een peuleschil. Met de bij te kopen Tiltkit/pootjes kan het frame ook heel goed als quiltraam worden gebruikt, waarbij het gewicht van een grote zware quilt helemaal op het frame komt te rusten. U kunt bij Quiltframe tijdens de beurs het frame in alle rust bekijken en uittesten.

www.quiltframe.nl

Rippetip

Informatie volgt.

Sieraden Enzo

Informatie volgt.

Tambani

Informatie volgt.

Viltwerkplaats Odijk

Demonstratie Verven met natuurlijke kleurstof op textiel
Vilten: een oud ambacht. En dan alleen met natuurlijke materialen: de schapenwol, de verfstoffen en de decoraties. Hier kiest Anja Schrik voor in al haar werk. Zij verft al haar wol zelf, met natuurlijke kleurstoffen. De andere materialen die zij in haar werk gebruikt zijn ook allemaal puur natuur. Anja heeft daar ook een boek over geschreven: “Eco-vilt. Puur natuur!” en ze heeft nu een nieuw boek uit: “Eco-verf. Kleurrijke natuur!” Tijdens de Handwerk en Quiltdagen demonstreert zij hoe het verven in zijn werk gaat.